Hier komt de titel
het blog bericht

EEN SCHONE WERKOMGEVING

In de corona periode hebben wij vaak de vraag gehad van onze partners wat te doen tijdens de corona periode. Vaak gaven wij als antwoord dat handen wassen belangrijk was en dat de schoonmaak periodiek gedaan moest worden om er voor te zorgen dat de kantoren en kantoorruimtes schoon en steriel bleven. Toch was dit vrij lastig aangezien veel kantoren en kantoorpanden die wij als partner voorzien in de schoonmaakwerkzaamheden ervoor kozen om steeds meer thuis te gaan werken. Als gevolg hiervan kregen wij eigenlijk steeds meer de vraag of de schoonmaak niet tijdelijk gestopt kon worden. Aan dit verzoek gaven wij natuurlijk gehoor, wij zijn er voor onze partners en de loyaliteit naar ons toe wouden wij dan ook graag terugbetalen door aan dit verzoek gehoor te geven. Na de eerste golf van de Corona periode gingen steeds meer bedrijven aan het werk, vaak kregen wij de vraag of wij dan opleverschoonmaken wouden doen en de periodieke schoonmaak weer op wouden pakken. Met de opgedane kennis van de afgelopen maanden konden wij snel en adequaat handelen en de schoonmaak zo inrichten, dat deze naast steriel ook gedesinfecteerd was. De Hygiëne en vooral de handcontacten zorgen voor besmettingen. Om dit tegen te gaan is brandschoon maken van de ruimtes, kantoren en kantoorpanden noodzakelijk. Vaak hebben wij er dan ook voor gekozen om de eerste maanden van de coronaperiode periodieke desinfecterende schoonmaken gedaan. De vraag hiernaar was vrij groot aangezien desinfectie werd gezien als een sleutel in deze corona periode.

DESINFECTEREN

Kantoren en kantoorpanden legde vaak de vraag bij ons neer of wij een desinfecterende schoonmaak bij hun uit konden voeren. Wij gaven vaak aan dat een normale schoonmaak de sleutel is en desinfecteren zeker belangrijk was om naast een goede schoonmaakbeurt uit te voeren. Het werkt kort gezegd hetzelfde als bij het ontsmetten van de handen. Vaak denken mensen dat handen desinfecteren voldoende is, maar als u uw handen desinfecteert en niet wast blijft het vuil wel degelijk op uw handen zitten. Daarom is handen wassen in combinatie met desinfecteren een betere combinatie. Door eerst uw handen te wassen en vervolgens te desinfecteren, worden bacteriën gedood en zorgt het handen wassen ervoor dat het vuil ook van de handen wordt gewassen. In het begin van de coronaperiode hebben wij veel van onze partners, maar ook nieuwe aanwas aan partners voorzien van desinfectiezuilen en units. De vraag hiernaar was enorm aangezien de corona ervoor zorgde dat mensen zich steeds meer bewust werden van het reinigen van de handen. Hierdoor staan op dit moment bij bijna elke winkel, publieke doorstroomlocatie, scholen en veel andere gebouwen de desinfectiezuilen bij elke in- en uitgang van elk gebouw. Wij hebben dit mogen opleveren aan verschillende klanten en partners, zoals Wageningen universiteit en Delft universiteit. Maar ook concertzalen, winkels, ziekenhuizen, praktijken, etc. Hier zijn voor ons mooie projecten uit voort gekomen en ook nieuwe partnerships. Hier zijn wij heel blij mee en dat toont aan dat wij goed bezig zijn.

SCHOON MOET SCHOON BLIJVEN

De schoonmaak na de eerste golf kwam weer op gang na de eerste lockdown. Veel gebouwen, kantoren, kantoorpanden en zorginstellingen moesten sluiten wegens de lockdown. Hierdoor kwam voor ons de schoonmaakwerkzaamheden haast bijna stil te liggen. Gelukkig konden veel klanten weer open na 2 maanden. Wij konden de resterende tijd goed benutten met het leveren van de nodige desinfectie desinfectiezuilen. Veel klanten kozen ervoor om de schoonmaak vaker en periodiek in te plannen om de kantoren en kantoorpanden schoon te houden. De werknemers gingen na een lange periode van thuis werken, steeds vaker werken op kantoor. Hierdoor werd het belangrijker om de schoonmaakwerkzaamheden frequenter uit te voeren. Onze schoonmakers maakte overuren in deze periode om de opleverschoonmaak en de periodieke schoonmaak frequenter uit te voeren. Het belangrijkste aspect in de schoonmaakwerkzaamheden kwam te liggen op de contactpunten en bureaus. Deze werden grondiger gereinigd en gedesinfecteerd om besmetting via handcontact tegen te gaan. 

DE 2DE GOLF

Niet zo lang geleden kwamen wij terecht in de 2de golf van de corona crisis. De 2de golf betekende niet gelijk een volledige lockdown. Wij konden gelukkig nog door met de periodieke schoonmaakwerkzaamheden bij onze partners binnen de gezondheidszorg. Gelukkig is Zuiver Facility gericht gefocust bezig met de schoonmaakwerkzaamheden van partners binnen de gezondheidszorg. Dit is dan ook onze corebusiness. De meeste klanten van Zuiver Facility zitten in de gezondheidszorg. Doordat al ons personeel OK-gecertificeerd is, sluit dit perfect aan op het profiel van Zuiver Facility binnen de gezondheidszorg. De werknemers binnen kantoren en kantoorpanden werden dringend geadviseerd thuis te gaan werken. Aan dit advies werd ook gehoor gegeven. De mensen die alleen dringend op kantoor moesten werken konden dit blijven doen. Binnen de gezondheidszorg is dit dan ook het geval. Dokters, tandartsen, fysiotherapeuten, etc. zijn allemaal nodig voor praktische behandelingen. Daarom moet de periodieke schoonmaak ook zeer zorgvuldig uitgevoerd blijven worden.

HOE NU VERDER?

De verwachting is dat de besmetting af zullen nemen. Hierdoor zullen uiteindelijk steeds meer maatregelen terug gedraaid worden en zullen steeds meer kantoren, kantoorpanden, instellingen en andere doorstroom locaties heropenen. Maar wat betekend dit voor de schoonmaak? De verwachting is dat de schoonmaakwerkzaamheden steeds meer toe zullen nemen naarmate da jaren. Wellicht was de corona periode een wake-up call om goed op de hygiëne te blijven letten. Veel mensen wasten niet elke dag hun handen, maar denken nu wel twee keer na en doen het nu wel. Uiteindelijk zal de coronaperiode ons allemaal er sterker uit laten komen. Door veelvuldig handen te wassen en te desinfecteren blijven de mensen hun hygiëne op orde houden. Daarnaast is het goed dat mensen steeds meer aandacht krijgen voor de schoonmaak. De schoonmaak is vaak toch een factor binnen de samenleving geweest die werd weggestopt als minder belangrijk. Toch is de schoonmaak een aspect geworden om over na te denken. Er wordt meer aandacht aan besteed, mensen erkennen het en willen ook vaker de schoonmaakwerkzaamheden uit handen geven aan deskundig en ervaren personeel. Wij als Zuiver Facility zijn hier blij om en hopen u in de toekomst ook te kunnen ontzorgen.           

Deel dit artikel

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Geïnteresseerd in onze
Schoonmaak kantoren?

Heeft u een schoonmaakbedrijf nodig voor uw kantoor? Of zoekt u een schoonmaakbedrijf voor een medische praktijk?